ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Φεγγαράκι μου λαμπρό

earthwindfire

“Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα, του Θεού τα πράγματα…”

Αυτός που σκέφτηκε αυτό το τραγουδάκι, αυτό το τραγουδάκι που όλοι μαθαίνουμε στα παιδιά μας από όταν είναι μικρά, πιθανόν κάτι τον ανάγκαζε να πηγαίνει νύχτα στο σχολείο..Παρακαλούσε λοιπόν την Σελήνη. το ένα από τα δύο ΦΩΤΑ του ηλιακού μας συστήματος να του φωτίζει τον δρόμο.

Μπορεί η Σελήνη να φωτίζει τον δρόμο? Ναι! Αυτό θα το δεις, όταν ζήσεις για λίγο σε ένα επαρχιακό μέρος, μακρυά από τα φώτα και τον θόρυβο της πόλης. Δυστυχώς, τα φώτα και ο θόρυβος της πόλης, δεν μας επιτρέπουν να σηκώσουμε το κεφάλι, και να δούμε τον ουρανό, κάτι που έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοί μας αλλά και όλοι οι αρχαίοι λαοί.

Το άλλο ΦΩΣ είναι ο Ήλιος, είναι ο ζωοδότης, αυτός που καθορίζει, ακριβώς την ώρα που γενιόμαστε σε ποιον αστερισμό “ανήκει” το ΕΓΩ μας…είμαι Λέων..είμαι Καρκίνος κλπ. Κατά την ίδια λογική, βλέπουμε σε έναν αστρολογικό χάρτη την επιρροή των πλανητών και προσπαθούμε να αναλύσουμε την ψυχοδομή. Προσπαθούμε δηλαδή να δούμε το τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να είναι ΕΤΣΙ και όχι ΑΛΛΙΩΣ. Και αφού αναλύσουμε αυτές τις δυνάμεις, προσπαθούμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουμε αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή του γενικότερα…

“Γιατί πιέζεις το παιδί σου να σπουδάσει Ιατρική?..στον χάρτη του πάντως φαίνεται..ότι έχει, καλλιτεχνικά ταλέντα και ταλέντο στην υποκριτική!”…να ένα μικρό παράδειγμα..μία καλή συμβουλή…

Εδώ σ΄αυτό το blog εύχομαι ότι θα αποφύγουμε ερωτήσεις του στυλ “τι βλέπεις για τους Υδροχόους?” ή “πως θα πάνε τα οικονομικά των Παρθένων?”. Είναι ερωτήσεις γενικές και αόριστες που σε τίποτα δεν βοηθούν. Θα μιλάμε όμως για τα ζώδια, τους πλανήτες, τους οίκους, και γενικά τι είδους αποτύπωμα μπορεί να είναι “σκαλισμένο” απάνω σε έναν χάρτη..

Σήμερα αρχίζει ένας καινούργιος “αστρολογικός” μήνας…μπαίνει ο Ήλιος στον Λέοντα, εκεί που λάμπει δυνατά και σταθερά..και σταματά να τον δουν και να τον θαυμάσουν όλοι..

γενέθλια του blog δηλαδή…

…να μην είμαστε σαν αυτόν…που δεν έχει στον Ήλιο μοίρα…

Advertisements

One comment on “Φεγγαράκι μου λαμπρό

 1. Evanthia Evi Fotaki
  July 23, 2015

  Καλορίζικο κ καλοτάξιδο το νέο σου blogόπαιδο αγαπημένε μου φίλε!
  Σαν παιδί κ συ που μετράει τ’άστρα, σου εύχομαι να έχεις πολλές καλές εμπνεύσεις για όλους εμάς τους φανς που θα σε διαβάζουμε!
  Σμουτς.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 18, 2015 by in Uncategorized.

Navigation

%d bloggers like this: