ο Στέφανος μετράει τα άστρα

ο Αυστηρός Δάσκαλος

mjhw1

Εχθές το βράδυ καθώς περπατούσα στο δρόμο, κοίταζα τη Σελήνη. Γνωρίζοντας ότι βρισκόταν στο αστερισμό του Σκορπιού κατάλαβα ότι το αυτό το μικρό αστεράκι που ίσα-ίσα φαινόταν δίπλα της, είναι ο Κρόνος. Έτσι σκέφτηκα να γράψω μερικά πράγματα για αυτό τον πλανήτη, μιας και επίμονα μου το ζητούσαν δύο καλοί φίλοι, ο Δημήτρης και η Λία.

Ο Κρόνος είναι ο τελευταίος πλανήτης που μπορεί να δει κανείς με γυμνό μάτι, και έτσι οριοθετεί κατά κάποιο τρόπο το Ηλιακό μας σύστημα. Οι υπόλοιποι πλανήτες (Ουρανός – Ποσειδώνας – Πλούτωνας) ονομάζονται εξωκρόνιοι πλανήτες. Το σύμβολο του Κρόνου είναι ένας σταυρός και ένα δρεπάνι. Είναι η ώρα του θερισμού. ” Ότι έσπειρες θα θερίσεις”, λέει ο λαός μας.

Πράγματι ο Κρόνος που τόσοι πολλοί φοβούνται συμβολίζει το μάθημα και την τιμωρία. Δεν υπάρχει καμία ελαστικότητα εδώ. Δεν υπάρχει καμία συγχώρηση. Ο Δίας που είναι κι αυτός ένας δάσκαλος, δεν θα αφήσει το χέρι σου να αγγίξει τη φωτιά για να μην καείς. Ο Κρόνος όμως (ο αυστηρός Δάσκαλος) θα σε αφήσει να καείς για να μάθεις! Σε μαθαίνει μέσα από την τιμωρία.

Ο Κρόνος που είναι και Χρόνος, είναι ο σκληρός επιστάτης του ζωδιακού. Είναι ο εισαγγελέας. Βάζει τα όρια, νομοθετεί και δικάζει. Κυβερνάει τις θεωρίες και τους επιστημονικούς νόμους. Τους γηραιότερους, την παράδοση, την ορθοδοξία, τη συστολή, το περιορισμό και τα εμπόδια. Τα παλιά χρόνια ονομαζόταν μέγας επιβλαβής ή κακεργέτης.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από κακές Κρόνιες επιρροές μπορεί να είναι στρυφνοί, πουριτανοί, αυστηροί και να θυσιάζουν την προσωπική τους ελευθερία στον βωμό του νόμου και της τάξης.

Ο Κρόνος “αντιπαθεί” τον Δία…τον θεωρεί ελαφρόμυαλο και άσωτο. Τον Ποσειδώνα χαμένο μέσα στο μάταιο ιδεαλισμό του, τον Ουρανό τρελό και Αναρχικό, την Αφροδίτη την βλέπει σαν μία φιλήδονη πόρνη…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 28, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: