ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Κύρος Γρανάζης…Παρθένος

2virgo

Επειδή ο Ήλιος ετοιμάζεται να μπει στον αστερισμό της Παρθένου, δανείζομαι λίγο αυτόν τον ήρωα από τα Μίκυ Μάους που διαβάζαμε παλιά.

Όλο κάποια εφεύρεση έκανε ο Κύρος Γρανάζης ο ήρωας της Λιμνούπολης, με βοηθό του τον Γλόμπο, αυτό το μικροσκοπικό ρομποτάκι και σχεδόν πάντα ήταν αφηρημένος.

Η αφηρημάδα οφείλεται στον πλανήτη Ερμή ο οποίος κυβερνά και τον Δίδυμο και τον Παρθένο εξίσου, και είναι αρκετά έκδηλη και στα δύο αυτά ζώδια.

Ο Παρθένος παίρνει κάτι από την κινητικότητα του Ερμή και έτσι σαν ζώδιο της γης,  γίνεται πιο κινητικό από το ζώδιο του Ταύρου. Είναι ζώδιο της υπηρεσίας και της εργασίας, διαθέτει ένα τετράγωνο μυαλό, του αρέσει να “χαϊδεύει” την υφή των πραγμάτων, προσπαθεί να κάνει τα πάντα να λειτουργούν σωστά, έχει μεγάλη τελειομανία και προσπαθεί να βάλει το κάθε τι στην θέση του. Η τελειομανία του και η σχολαστικότητα του τον κάνουν να καθυστερεί στο να τελειώσει τα σχέδιά του κι αυτό επειδή αφιερώνει πολύ χρόνο στο να σκέφτεται πολύ πριν κάνει κάτι…ότι όμως φτιάχνει, το φτιάχνει καλά.

Όμως η υπερβολική ανάλυση και σχολαστικότητα της Παρθένου μπορεί να προκαλέσει μιζέρια, γκρίνια ή συνεχείς κριτικές και παρατηρήσεις στους άλλους – εδώ δεν υπάρχει καλή λειτουργία της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα.

Η Παρθένος θέλει τα πράγματα “καθαρά” και “τετράγωνα”.

Το ζώδιο έχει σχέση με την σωματική υγεία και υγιεινή, τις συνήθειες, την εργασία, τα ρούχα, τα κατοικίδια ζώα.

Στα θετικά του χαρακτηριστικά ο Παρθένος είναι εργατικός, μελετηρός, μεθοδικός, εκλεκτικός, βρίσκει γεγονότα, ακριβολόγος και ανθρωπιστής.

Στα αρνητικά του είναι επικριτικός, μικροπρεπής, μελαγχολικός, φοβάται την αρρώστια και την φτώχεια, τσαπατσούλης και δύσπιστος.

Σε γενικές γραμμές οι Παρθένοι γίνονται καλοί σύζυγοι, τυπικοί οικογενειάρχες και άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς.

Ο σύντροφός τους μπορεί να αντιμετωπίζει έναν “στεγνό” συναισθηματισμό ή και ιδιοτροπίες…τα οποία όμως παραβλέπονται μπροστά στις “υπηρεσίες” και στην κοινωνική κάλυψη και ασφάλεια που προσφέρει ο Παρθένος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 18, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: