ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Το άσθμα του…Κομαντάντε.

gemini[Ένας Αμερικάνος δημοσιογράφος επρόκειτο να ανασύρει χρόνια αργότερα μια ιστορία σύμφωνα με την οποία η κρίση του άσθματος ήταν τόσο ισχυρή που είχαν πιστέψει ότι ήταν νεκρός. Κάποιος είχε πει τότε στον Φιντέλ (Κάστρο), ότι ο Τσε ο Αργεντίνος ήταν νεκρός και ο Φιντέλ είχε απαντήσει: “Αν είναι νεκρός, πετάξτε τον στη θάλασσα”].

[Αυτό που του αρνείται θα του το προσφέρει η επιμονή: για μήνες ολόκληρους έρχεται δεύτερος σε όλους τους αγώνες πινγκ πονγκ στο ξενοδοχείο Αλταγκράσια, κερδίζει πάντα ο Ροδόλφο Ρουάρτε. Μια μέρα πληροφορεί τον πρωταθλητή ότι αποσύρεται προσωρινά από τους αγώνες. Στα κρυφά στο σπίτι του, φτιάχνει ένα τραπέζι του πινγκ πονγκ και προπονείται μόνος του. Έπειτα επανεμφανίζεται για να τον προκαλέσει και να τον κερδίσει].

…αυτές είναι δυο μικρές αναφορές, ένα τίποτα, μπροστά στη τρίτομη βιογραφία του Τσε που έγραψε ο Τάϊμπο, και φυσικά, η τρέλα του Τσε να διαβάζει σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του και να κουβαλάει τα βιβλία του ακόμα και μέσα στον πόλεμο, μέσα στο πεδίο της μάχης (!)

Διαβάζοντας αυτήν την βιογραφία θα βρείς πολλές αναφορές και λέξεις κλειδιά που αφορούν τους Δίδυμους, όπωςανάγνωση, βιβλία, ρακέτες (τέννις, πινγκ-πονγκ), νεανικότητα, σβελτάδα και εξυπνάδα.

Όμως, συναντάς συνεχώς την ταλαιπωρία που “τραβάει” αυτός ο άνθρωπος από το άσθμα. Είναι η κλασική ασθένεια του Δίδυμου (όπως και άλλες που σχετίζονται με τους πνεύμονες) αλλά και άλλων, που έχουν δύσκολους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 30, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: