ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Σκορπιός

021m“Ο Σκορπιός είναι το δεύτερο στοιχείο του νερού. Εδώ το νερό (συναίσθημα) συνδυάζεται με την σταθερότητα και γίνεται βαθύ και αμετακίνητο. Το συναίσθημα του Σκορπιού μοιάζει με έλος που είναι ήρεμο στην επιφάνεια ενώ μέσα του γίνονται βαθιές ζυμώσεις. Η συγκινησιακή του φύση είναι πολύ έντονη και κυβερνά όλη την προσωπικότητά του.

Ο κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας. Παλιά ήταν ο Άρης, πριν από την ανακάλυψη του πλανήτη αυτού και γνωρίζουμε ότι ο Πλούτωνας ήταν ο Θεός των υπογείων και βαθέων μεταβολών και των ηφαιστείων. Ο Πλούτωνας χαρίζει στο Σκορπιό ένα δυνατό υποσυνείδητο, ένα βαθύ ψυχισμό, που είναι υπεύθυνος για τα έντονα συναισθήματα και τις βαθιές αμετάκλητες μεταβολές και εκρήξεις.

Ο Σκορπιός μπορεί για χρόνια να ανέχεται μία κατάσταση και να δείχνει εξωτερικά ήρεμος, μέσα του όμως μαζεύει και μαζεύει και ξαφνικά γίνεται μια δυνατή έκρηξη ή βαθιά μεταβολή τέτοια, που δεν υπάρχει πια περιθώριο επιστροφής.

Τα δύο κυριότερα χαρακτηριστικά του, είναι η υπομονή και η επιμονή.Ο συνδυασμός αυτός του δίνει μία εσωτερική δύναμη και αντοχή και μία ικανότητα να διατηρεί σταθερή την πορεία του προς τον στόχο του παρ΄όλες τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, που κανένα άλλο ζώδιο δεν έχει.

Όλο όμως αυτό το εσωτερικό στρες και οι προσπάθειές του να εκμεταλευτεί όσο το δυνατό καλύτερα τις ευκαιρίες που του προσφέρονται για την επιτυχία των σχεδίων του, τον οδηγούν σε δυνατά απωθημένα και σε ισχυρό συγκινησιακό φορτίο. Αυτό μπορεί είτε να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες είτε να παραμείνει στο υποσυνείδητο και να οδηγήσει σε νευρικές κρίσεις και υστερικές καταστάσεις, καταστάσεις που είναι πολύ συνηθισμένες, σε γυναίκες του ζωδίου αυτού.

Μπορούμε να διακρίνουμε δύο είδη Σκορπιού:

Το πρώτο είδος ο εξελιγμένος Σκορπιός, έχει σύμβολο τον αετό.

Το δεύτερο είδος, ο μη εξελιγμένος Σκορπιός, έχει για σύμβολο τον Σκορπιό.

Ο εξελιγμένος Σκορπιός, έχει βαθιά και σταθερά αισθήματα, αμετακίνητη αφοσίωση στις αρχές του, βαθιά συμπόνια και αληθινή κατανόηση. Είναι αξιοπρεπής, είναι προικισμένος με αυτοσεβασμό, πολύ ευσυνείδητος, σοβαρός και συγκρατημένος στην ομιλία και στη συμπεριφορά του.

Στον μη εξελιγμένο Σκορπιό, το ηθικό πρότυπο είναι χειρότερο. Έτσι μπορεί να εμφανιστούν πολλά επικίνδυνα συναισθήματα, όπως εκδικητικότητα -το κύριο ελάττωμα των Σκορπιών- δυνατές αντιπάθειες, μίση που μπορούν να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή, υπερβολική ευαισθησία σε φανταστικές προσβολές ή αδικίες, μνησικακία, υποψία και ασυγκράτητος θυμός. Το είδος αυτό του Σκορπιού έχει την τάση να νομίζει ότι τον υποτιμούν και γι αυτό επιδίδεται σε μία συνεχή περιαυτολογία. Εμφανίζει επιπλέον μία δολιότητα και μια σκληρότητα χαρακτηριστική.

Ο Σκορπιός λοιπόν αναλόγως του τύπου του μπορεί να είναι ένας πολύτιμος φίλος ή ένας επικίνδυνος εχθρός.

Ο σύντροφος Σκορπιός είναι πιστός, ανθεκτικός και σταθερός, χαρακτηρίζεται δε από μεγάλη υπομονή και αφοσίωση. Πρέπει όμως ο σύντροφός του να προσέχει, ώστε να μην ξεπεράσει τα όρια, γιατί η έκρηξή του,  μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα στην πορεία της σχέσης καθώς και επάνω του, αν αυτός είναι ανεξέλικτος και εκδικητικός τύπος”.

Από το βιβλίο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ του Χρ. Χριστοφορίδη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 22, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: