ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Ο Ήλιος

AURICULARESΟ Ήλιος είναι το ένα από τα δύο “φώτα” του αστρολογικού μας χάρτη. Το δεύτερο είναι η Σελήνη.

Είναι ένας από τους βασικότερους πλανήτες καθώς αντιπροσωπεύει το “ΕΓΩ” του ανθρώπου. Είναι ας πούμε ένας βασιλιάς, ζεστός, μεγαλοπρεπής, στοργικός, αγέρωχος και υπερήφανος.

Η θέση του στο ζωδιακό κύκλο καθορίζει και το ζώδιο του ανθρώπου π.χ. όταν λέμε ότι κάποιος είναι Ταύρος, εννοούμε ότι ο Ήλιος όταν αυτός γεννήθηκε βρισκόταν στον αστερισμό του Ταύρου.

Όμως ένας άλλος σπουδαίος παράγοντας είναι η θέση του ήλιου κατά οίκο, δηλαδή, αν ο Ήλιος ενός ανθρώπου “Ταύρου” βρίσκεται στον 5ο οίκο (και αφού ο 5ος οίκος είναι ο οίκος του Λέοντα)…τότε θα πούμε ότι αυτός ο Ταύρος…”συμπεριφέρεται” σαν Λέοντας.

Ο Ήλιος κυβερνάει τον Λέοντα. Όσον αφορά την ανατομία, ελέγχει την καρδιά, το πάνω μέρος της πλάτης, το δεξί μάτι στους άνδρες και το αριστερό στις γυναίκες.

Κάθε πλανήτης βρίσκεται σε κάποια κατάσταση αναλόγως της θέσης του σε κάθε ζώδιο. Έτσι για τον Ήλιο θα πούμε ότι όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού βρίσκεται σε έξαρση, στο ζώδιο του Υδροχόου σε φθορά, και στο ζώδιο του Ζυγού σε πτώση.

Γενικά ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την αντρική αρχή, τον πατέρα, τον σύζυγο και τους άντρες. Κυβερνάει την ζωτική ενέργεια, την εξουσία, τα αφεντικά, τους τίτλους και τα αξιώματα, την αξιοπρέπεια, την ενέργεια, και την αίσθηση της ταυτότητας…

Εκεί που βρίσκουμε τον Ήλιο σε ένα χάρτη, εκεί βρίσκεται η καρδιά και η ζωή του ωροσκοπίου…είναι το σημείο που θέλουμε να “λάμπουμε”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 2, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: