ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Η Σελήνη

moonΗ Σελήνη είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης και η επιρροή της στον χάρτη του ατόμου, πολύ σπουδαία. Μπορεί μάλιστα να “αλλοιώνει” κατά πολύ το ζώδιο του Ήλιου. Γενικά συμβολίζει τις γυναίκες και αντιπροσωπεύει την θυληκή αρχή.

Μας δείχνει τον συναισθηματισμό, την μητρότητα, την προστατευτικότητα, και την ζεστασιά. Είναι ο κυβερνήτης του Καρκίνου, η δράση της αυξομειώνεται και μεταβάλλεται. Κυβερνάει το προσωπικό συμφέρον, τις επιθυμίες και τις ανάγκες. Έχει σχέση με τα υγρά, την γονιμότητα, την θάλασσα και τα θαλάσσια ταξίδια, τη ζύμωση, το θηλασμό, τους ανθρώπους του εμπορίου, και το κοινό γενικότερα.

Η Σελήνη όταν βρίσκεται στον Ταύρο είναι σε έξαρση, στον Αιγόκερο σε φθορά, και στον Σκορπιό σε πτώση. Μια σκοτεινή σελήνη στο ωροσκόπιο (όπως αυτή του Σκορπιού), μπλοκάρει την συναισθηματική έκφραση του ατόμου. Έτσι το άτομο γίνεται ψυχρό και ασυγκίνητο, θωρακίζεται και κόβει την συναισθηματική επικοινωνία με ανθρώπους και πράγματα.

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη, μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά. Κυβερνάει το στήθος, το στομάχι και την πέψη…στον χάρτη μας εκφράζει τα συναισθηματικά μας “σκαμπανεβάσματα”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 7, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: