ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Τοξότης

sagitarius“Ο κένταυρος προσδίδει αντοχή στο σώμα και οξύτητα στο νου, ταχύτητα στην κίνηση και ένα ακούραστο πνεύμα”. Μανίλιος – 1ος αιώνας.

Η έννοια της ελευθερίας είναι θεμελειώδης για τους τοξότες – απλά δεν ζουν χωρίς αυτή. Χρειάζονται επίσης συνεχείς προκλήσεις στην εργασία και στις σχέσεις τους. Αγαπούν τη ζωή σιχαίνονται τις κλειστοφοβικές καταστάσεις και βαριούνται με όσους δεν ξέρουν να διασκεδάζουν. Οι σύντροφοί τους πρέπει να μην τους περιορίζουν.

Είναι το τρίτο ζώδιο της φωτιάς. Η φωτιά του Τοξότη δεν είναι ξαφνική όπως του Κριού, ούτε σταθερή όπως του Λέοντα, είναι η δάδα που μεταφέρει τη φλόγα σε ότι αγγίζει. Η λέξη που χαρακτηρίζει τη φύση του ζωδίου είναι η λέξη: επέκταση.

Η επέκταση του Τοξότη γίνεται ταυτόχρονα και στο νοητικό και στο φυσικό πεδίο. Από την μία πλευρά ασχολείται με τις επιστήμες, την φιλοσοφία, τις αφηρημένες έννοιες, και από την άλλη με περιπέτειες, ταξίδια, φλερτ, τυχερά παιχνίδια κλπ.

Ένα άλλο προτέρημα του Τοξότη είναι η τάση του για διδασκαλία και μετάδοση της γνώσης. Ότι του δίδαξε η ζωή θέλει να το μεταφέρει και στους άλλους και έτσι γίνεται ένας καλός δάσκαλος. Από το υπερβολικό του όμως άπλωμα στο νοητικό πεδίο και από την κακή λειτουργία του Ερμή (του πλανήτη της λογικής και της πρακτικότητας) μπορεί να γίνει άστατος, να αλλάζει συνέχεια κατευθύνσεις και ενδιαφέροντα και να μην σταθεροποιείται πουθενά. Έτσι μπορεί να εμφανιστεί επιπολαιότητα, ανεθυνότητα, και ανωριμότητα χαρακτηριστική.

Παρά τα ελαττώματα που μπορεί να έχει, είναι ένα από τα πιο καλοπροαίρετα ζώδια χωρίς κτητικότητες και ζήλιες, με λιγότερες ανασφάλειες και μεγάλη πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Τοξότης μπορεί να αγαπάει και να αφοσιωθεί σε έναν άνθρωπο, αρκεί να μην τον έχει “μέσα στα πόδια του”, χρειάζεται φίλους και τα ενδιαφέροντά του. Αν τα έχει αυτά, προσφέρει άνεση, κατανόηση, ελευθερία, χαρά και πραγματική αγάπη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 23, 2015 by in astrology.
%d bloggers like this: