ο Στέφανος μετράει τα άστρα

Αιγόκερως

capricorn1…ο κτίστης του ζωδιακού!

Ένας ακούραστος εργάτης που γυρνάει αργά στο σπίτι από την δουλειά, τι να έχει στο μυαλό του; Συνήθως την καριέρα του και τη άνοδό του στην κοινωνία. Είναι σοβαρός και στιβαρός. Οργάνωση και πρόγραμμα χαρακτηρίζουν την ζωή του.

Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει το κοινωνικό κατεστημένο το οποίο το στηρίζει και το δυναμώνει.Έχει σχέση με την εξουσία, την δόμηση, το νόμο και την τάξη. Είναι πολιτικός!

Εδώ βρίσκουμε ιδιότητες όπως σύνεση, υπομονή, ευσυνειδησία και δικαιοσύνη απέναντι στους άλλους αν και υπερισχύει η αυστηρή κριτική (του Κρόνου) παρά ο οίκτος.

Για τον Αιγόκερω λένε ότι μπορεί να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει…όμως σίγουρα ξέρει τι δεν πρέπει…και η κοινωνική αξιοπρέπεια είναι τόσο ανεπτυγμένη ώστε υπάρχει ο φόβος της γελοιοποίησης από μια ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο πλανήτης Άρης σε αυτό το ζώδιο βρίσκεται σε έξαρση, δεν “δουλεύει” ούτε ανεξέλεγκτα όπως στον Κριό, ούτε υπόγεια όπως στον Σκορπιό, αλλά επενδύει όλη την ενέργειά του στην επαγγελματική και την κοινωνική του άνοδο.

Σοφός, δίκαιος, αυστηρός δικαστής και μετρημένος άρχοντας, αλλά πολλές φορές στρυφνός, αυστηρός και αγέλαστος.

Όπως είναι φυσικό, ο Δίας και η Σελήνη δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά στο ψυχρό και αποστεωμένο κλίμα του Αιγόκερου. Έτσι η ζεστασιά, η δεκτικότητα, η μητρική στοργή, η ευαισθησία (της Σελήνης) καθώς και η προοδευτικότητα, η ξενοιασιά, η μεγαλοψυχία, η αισοδοξία και η δίψα ακόμη για ζωή (του Δία) υπολειτουργούν και στερούν τον Αιγόκερω από τα πράγματα αυτά.

Έτσι λοιπόν ο Αιγόκερως δεν φημίζεται για το ζεστό του συναίσθημα…κι αν υπάρχει, επειδή το θεωρεί εμπόδιο, το καταπιέζει και δεν το αφήνει να φαίνεται…γίνεται εσωστρεφής.

Σαν σύζυγος είναι τυπικός, προσφέρει κοινωνική ασφάλεια, αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του (ιδίως τις οικονομικές), είναι αξιοπρεπής και απαιτεί τα ίδια περίπου από τον σύντροφό του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 22, 2015 by in astrology.

Navigation

%d bloggers like this: